Nagyhét végén, Húsvétvasárnap

Kedves Látogatók!

Vége van a szenvedés hetének, ma a feltámadás ünnepe van. A mai Vasárnapon egy gyönyörű húsvéti tojással kívánok Önöknek minden jót és szépet . Nem akármilyen tojás ez .

Kuvan kuvausta ei ole saatavilla.
Alma Pihl: Talvimuna

A Talvimuna ,Téli tojás nevű ékszertojást egy finn ékszerész Alma Pihl készítette Szt.Péterváron Carl Fabergé ékszerész műhelyében. Ebben a műhelyben az évek során összesen 56 ékszertojást készítettek az orosz cári udvar részére, ezek között az egyik leghíresebb a képen látható A kinyitható tojásban egy platinából készült virágkosár van és abban kvarcból csiszolt és gyémántokkal díszített tavaszi szellőrózsa virágcsokor. Jelenleg a szakértők a drágakövek történelmének egyik legszebb tárgyaként tartják számon ezt a tojást, melyet 2002-ben egy amerikai magángyűjtő vett meg 9,6 millió amerikai dollár kikiáltási áron.

Az ékszerész Alma Pihl ( 1888-1976) élettörténete regénybe illő, csak 10 évvel halála után lett ismert. hogy ki is volt a Kuusankosi nevű finn kisváros iskolájának rajztanárnője.Róla és a Faberge ékszertojásokról itt lehet többet olvasni : https://finnorszagilevelek.com/2015/04/13/135-level-aprilis-i-husvet-utan/?preview_id=391&preview_nonce=a915556e09&preview=

Napsugaras, békés ünnepet kívánok.

Judit Mäkinen

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.