Szegedi Katalin magyar művésznő kiállítása Helsinkiben 

Kedves Olvasók!  

A magyar kultúrát képviselő, Helsinkiben évtizedek óta működő intézetben június 6- aug. 12.-ig egy érdekes és nagyon szép kiállítással ismerkedhettek meg a látogatók. A Szívem java című kiállítás Szegedi Katalin gyermekkönyv illusztrátor munkáit mutatta be.  

A művésznő ötéves korában mondta anyukájának, hogy meséket fog rajzolni. Ez a vágya megvalósult és immár már három évtizedes sikeres munkásságra tekinthet vissza. Az Iparművészeti főiskolán tanult, első könyve 1989-ben jelent meg. Az eltelt évtizedek alatt kb. száz mesekönyvet díszítenek rajzai.  

Ezek a rajzok egy csodás és bűvös mesevilágba viszik el a könyvek olvasóit, melyek magyar kiadók könyvein kívül külföldi kiadók – pl. görög, dél-koreai és amerikai – könyveit is díszítik.  

Az alábbi képek saját felvételeim a helsinki kiállítás anyagából. 

Kuvia 

Szegedi Katalin klubja a facebookon is működik, több mint hatezer tagja van. A klub címe: https://www.facebook.com/profile.php?id=100043347190645 

Kedves Olvasók !  

A mai rohanó, kiszámíthatatlan és nem egyszer váratlan, veszélyes helyzetekkel telített hétköznapokban üdülés még akár egy kis kikapcsolódás is a mesék világába. Ezért nagyon remélem, hogy sokan látogatták ezt a számomra felejthetetlen kiállítást.  

Sok-sok hálás köszönettel a művésznőnek és a kiállítás szervezőinek is.  

Judit Mäkinen 

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.