Október 23 – Magyar történelem

Kedves Olvasók !

Ma van a 65. évfordulója Magyarország történelme egyik legjelentősebb napjának. Errol Finnországban is megemlékeznek. Közzéteszem a Helsinkiben működő magyar kultúrintézet közleményét.

a Magyar Kulturális Központ issuu-oldalán a forradalom 65. évfordulóján, X. 23.

“Az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulója alkalmából tesszük közzé Csete Örs fotóművész és Richly Gábor történész 1956-os arcok és sorsok – magyarok és finnek c. könyvét issuu-oldalunkon: https://issuu.com/…/docs/vuoden_1956_kasvoja_ja_kohtaloita„Két évtizede fotózom az egykori ötvenhatos budapesti fegyvereseket, s amíg fotózok, beszélgetek velük, és fotóalanyaim életútját is rögzítem. 2015-ben Finnországba is eljutottam, ahol a fotózások alatt Richly Gábor történész közreműködésével sikerült egy-egy gesztust, történetet is felidéznünk a segítség, a barátság, a szolidaritás változatos formáiból. A könyvvel az egykori fegyveresek, a megtorlás áldozatai és finn barátaink előtt kívánunk tisztelegni” – Csete Örs

1956 október 23 emlékére

Én és a velem egyidősek, akik átéltük Budapesten ezt és az ezt követő gyászos napokat, hónapokat és éveket könnyes szemmel idézzük fel emlékeinket. Ma azt kívánom, hogy Önök nálunk fiatalabbak ismerjék meg a magyar történelem ezen napjait és tisztelettel hajtsanak fejet az áldozatok emléke előtt.

Judit Mäkinen

One thought on “Október 23 – Magyar történelem

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.