“Határok nélkül.” Magyar keràmikusok kiállítása Helsinkiben

Helsinkiben a Magyar kultúra intézetében június 24- töl aug.27.-ig egy érdekes kiállítás tekinthető meg.

Kilenc magyar kerámikus – Babos Pálma, Dohány Sándor, Geszler Garzuly Mária, Husz Ágnes, Karsai Zsófia, Nagy Márta, Nagy Sylvia, Schrammel Imre, Varga Judit –  műveivel ismerkedhetnek a kerámia kedvelői

 Kik ezek a kerámia- művészek? Mindnyájan a Nemzetközi Kerámia Akadémia ( International Academy of Ceramics – IAC ) tagjai. Az Akadèmia az UNESCO partnere, 900 tagja a világ 74 országát képviselik.

Az Akadémia kétévente tart kongresszust és a jelenlegi finnországi kiállítás a tavalyi, koronajárvány miatt elmaradt helsinki kongresszusra érkezett Finnországba.

A kiállított művek megvehetők, az árak 400 – 2500 € között, vannak. Az alábbi képeken a kiállítás anyagának “kóstolója ” látható.

Kuvia

Kedves Olvasók!

Ha Önök közül valaki most Finnországban van és lehetőség nyílik a kiállítás megtekintésére okvetlenül nézze meg ezeket az egyedi, művészi alkotásokat. A fenti képeket 2021 aug.19.-én fényképeztem a kiállításon.

A Kultúrintézet finnül írt, részletes, videós tájékoztatója a kiállításról itt olvasható https://culture.hu/fi/helsinki/tapahtumat/ilman-rajoja?fbclid=IwAR1uDMIK6d7uIXzNOGH6nLk34YcOkjF9YUJu44o3J166ySUlJ7de5-oxrDg

A szöveget ajánlom a finnül tanulóknak.

Szívélyes üdvözlettel :

Judit Mäkinen

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.