A ”Finnországi levelek”   10 éves születésnapjára.

 

Kedves Olvasók !

Ma egy datolyás süteményt  sütöttem – Önöknek és magamnak. Hogy miért ? Annak örömére, hogy december 3.-án volt a Finnországi levelek blog 10. születésnapja.

DSCF4916

Az eltelt évek alatt rendszeresen írtam leveleket Finnországból Finnországról. Ezek a levelek ”szárazak” mivel nem tartalmaznak sem politikát sem pedig személyes , az itteni élettel kapcsolatos ”kalandokat”.

Leveleim célja kizárólag az , hogy közelebb hozzam Önökhöz azt az országot, ahol 55 éve élek, azt az országot ami a hazám és amit megszerettem. Lehetöleg tárgyilagosan, olvasmányosan és tényekre alapozottan írok, megjelölve a mindenkori forrásokat.

Az elmúlt tíz év alatt 285 számozott, hosszabb  levelet és még több rövid bejegyzést írtam, amik  olvashatók a blog oldalán :  https://finnorszagilevelek.com/. A tartalomjegyzék az egyes éveket mutatja a zászlók azokat az országokat, ahol az olvasók élnek. Ez egy automata számláló – nekem semmi részem nincs ebben-  rákattintva látható, hogy hol és hányan olvassák a Finnországi leveleket.

A szociális médiaban, a facebookon is elérhetök az utóbbi évek bejegyzései Finnországi levelek cím alatt . Örömmel vettem észre, hogy sokan érdeklödnek a finn nyelv iránt is ezért már több kisebb finn szavakat tartalmazó albumot is feltettem a facebookra.  Sokszor köszönöm a hozzászólásokat és az oldal iránt mutatott érdeklödést.

Azzal a reménnyel zárom soraimat, hogy még sokáig folytathatom a Finnországi levelek írását.

Mindnyájukat szeretettel üdvözölve

Judit Mäkinen

 

 

4 thoughts on “A ”Finnországi levelek”   10 éves születésnapjára.

 1. Kedves Judit!
  Isten éltesse a “Finnországi levelek”-et, és Önt is!
  Köszönöm, hogy írja ezeket a leveleket. Rengeteget tanultam észrevétlenül is. A férjem több, mint 10 éve él Ouluban, és mindig elcsodálkozik, hogy honnan tudok ennyit az ünnepekről, hagyományokról, történelemről, de még az aktualitásokról is, holott csak az iskolai szüneteket töltöm vele az utóbbi három évben, és soha nem tanultam Finnországról /Iskolában nem is. 🙂 /. Mostanában a csodálkozás után már hozzá is teszi: Tudom, Judittól.
  Áldott, békés, szép Karácsonyt kívánok, és boldog új évet!
  Üdvözlettel, Évi

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.