Ifjúsági focibajnokság : Helsinki Kupa 271.levél

Finnországi levél hazámból Finnországból szülöhazámba Magyarországra

 

Kedves Olvasók !

Finnországban a jéghoki tartozik a legkedveltebb sportághoz , de ez nem jelenti azt, hogy a labdarúgás nagyon háttérbe szorulna. Különösen a fiatal csapatok aktívak, az utóbbi években nemcsak a fiúk, hanem  a lányok is.

Ennek  egyik bizonyítéka a fiatalok nemzetközi labdarúgó bajnoksága, erröl szól mai levelem.

A Helsiki Cup néven ismert bajnokság idén 44. alkalommal kerül megrendezésre július 8-13 között.

helsinki-cup-logo

Helsinki Kupa 1976 óta

A torna rendkívül nagy népszerüségnek örvend,  évente több mint 20 000 fiatal játékos vesz részt a világ minden táját képviselve. Nem egy fiatalnak ez jelenti a nyár legjobb pillanatait, a legérdekesebb és legizgalmasabb napokat. Sokan elöször ülnek repülögépen útban errefelé. sokan elöször látják a tengert.

helsinkicup-2017-1-1024x576

A Helsinki Cup célja, hogy elösegítse a gyerekekben és  fiatalokban az  összetartozás és az egyenlöség érzését. Itt mindenki tiszteli a másikat, nincsenek faji, nemi, vallási vagy politikai különbségek.A résztvevök 21 országot képviselnek

 

Sajnos magyar csapat nincs a résztvevö csapatok között. Vajon mi ennek az oka ?

A finnországi csapatok az ország minden részéböl érkeznek és örömet jelent, hogy egyre több a lánycsapatok részvétele, idén négyszer annyi, mint amennyi tavaly volt.

2220329

Espooi lányok fociedzése

A Helsinki Kupa ünnepélyes felvonulással kezdödik lesz egy diszkó is amit július 10.-én rendeznek délután 6 – tól esti fél 10-ig.

helsinki_cup_avajaiset_kulkue-1024x576

Kezdödik a Helsinki Kupa

A Love the Ball Center /  Szeretem a labda központot nevü helyen többféle program várja a résztvevöket és azok kíséröit.

Love the ball center

Itt lehet lazítani, készülni a legközelebbi meccsre, ismerkedni a kupán résztvevö csapatok eredményeivel és élvezni a kávézó kínálatát.

A Helsinki Kupa meccsei 20 Helsinkiben levö focipályán folynak. Júliusban a kupa mindenütt látható és hallható a finn fövárosban.

Helsinki Cup 2_1

 

A vidám csapatok és a fiatalokat kísérö edzök és szülök meg természetesen a meccseket nézök élénkítik a nyári városképet közvetítve az együttes sport örömét.

A rendezök mindenröl gondoskodnak, beleértve a közlekedést, szállást és étkeztetést. Ezen kívül túristavezetök állnak a csapatok rendelkezésére segítve öket a városi tömegközlekedésben. Azok a csapatok, amik megvették az un. “teljes csomagot” bérletet kapnak, amivel ingyen utazhatnak a fövárosi közlekedési eszközöket igénybe véve.

A szociális médiában is teret kap a Helsinki kupa. Követhetök az események a Facebook, Instagram és Twitter segítségével. A szervezök e-mail címe  helsikicup@helsinkicup.fi.

Kedves Olvasók !

Finnország és Helsinki mindenkit szeretettel vár júliusban a Helsinki Kupa tornára. Biztosra veszem, hogy minden résztvevönek maradandó élményt nyújt ez a találkozó.Csak azt sajnálom, hogy magyar fiatalokat nem üdvözölhetünk a Helsinki Kupa résztvevöi között.

 

Judit Mäkinen

 

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.