Magyar üvegfúvósikerek Finnországban !

 

Kedves Olvasók !

Finnországban, közelebbröl iittala-ban rendezték 2019 május 18.-án az üvegfúvás világbajnokságát. A versenyzök egy része aktívan dolgozó üvegfúvó, egy része az Ittalaban müködö gyár nyugdíjas dolgozója és egy része un. freelancer.

00000080697_00000292108

Üvegfúvás világbajnoksága Íittala-ban

A versenyen több magyar üvegfúvó is indult és örömmel írom, hogy az 1. és 2. helyezett magyar versenyzö . Az immár 21. alkalommal rendezett verseny gyöztese Nagy József magyar versenyzö lett.

Nagy József

Nagy József világbajnok

A versenyzök három fordulóban versenyeztek egymással abban, hogy ki fújja a legszélesebb tálat, a leghosszabb hengert és a döntöben ki fújja a legnagyobb gömböt. Két menet után a döntöbe 15 versenyzö került.A döntö elött már vezetö Nagy József 20 éve fúj üveget, gyöztes üveggömbje 507 mm átméröjü volt.

A 2. helyezett is magyar versenyzö, Ujfalusi József. Harmadik helyezett Kari Aitakoski finn üvegfúvómester lett.  Kuvia A tavalyi világbajnok, Risto Nyqvist az 5. helyen végzett.

 

 

A versenyen nök is részt vettek, közülük Suvi Sillanmäki fújta a második leghosszabb hengert , ami 2592 mm hosszú volt. Sajnos a döntöben fújt üveggömb eltört akkor amikor levették a fúvókáról ezért Suvi elvesztette a versenyt.

Suvi

Suvi Sillanmäki

Szeretettel gratulálok a verseny résztvevöinek és elsösorban most a magyar versenyzöknek

 

Judit Mäkinen

 

6 thoughts on “Magyar üvegfúvósikerek Finnországban !

  1. Nagyszerű, bár majdnem elfelejtett emlékemet idézte fel írásod, egy középiskolai gyárlátogatásomról. A salgótarjáni üveggyárat látogattuk meg, ahol hasonló csodákat láthattunk, mint ismertetésedben. Jó, hogy általad értesültünk az örömteli sikerről. Büszkék vagyunk!
    Szeretettel üdvözöllek. Lia.

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.