Gyilkos müanyagszemét – Elveszett paradicsom

Kedves Olvasók !

Tegnapi levelemben írtam a müanyagszemétröl. Ma vettem észre, hogy aznap, 2019 május 16.-án egy figyelemreméltó bemutatást közölt Doyle Rice az USA today nevü ujság internetes oldalán. A cikkhez ezek a képek tartoznak..

 

A képeken Ausztrália északnyugati partjától 3700 km.-re  levö Cocos Keeling nevü 544 lakost számláló  sziget partjait mutatják. Itt közelebbröl is megvizsgálták az ott felgyülemlett  260 tonnányi müanyagszemetet .

A részletes vizsgálatot Jennifer Lavers az ausztrál Australia’s University of Tasmania, nevü egyetem  óceánbiologusa vezette.

A szemétben volt :  977 000 cipö, 373 000 fogkefe és  414 millió  müanyagdarab. Müanyagszemetet a homok alatt is találtak.

Hogy ez a szemét mennyi idö alatt gyült fel azt nem lehet tudni, mivel a müanyagszemét “életkora” hosszú. De azt tudjuk, hogy a müanyagok kb. az 1950-es években hódítottak nagyobb tert.

Kedves Olvasók!

Sírnivaló képek ezek. Az ember ezen a földön nem csak alkot, hanem pusztít is. A legokosabbnak tartott  lény végülis saját magát pusztítja.

 

Judit Mäkinen

 

Forrás :

https://eu.usatoday.com/story/news/nation/2019/05/16/trash-washes-up-remote-cocos-islands-indian-ocean-near-australia/3684479002/

 

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.