Cseresznyefavirágzás Finnországban

Kedves Olvasók !

Vajon ki gondolta volna, hogy ha valaki Finnországban szeretné látni a japánok világhírü hanami ünnepét, a cseresznyefák virágzásának idején, akkor nem kell a világ másik végébe utazni.

Elég ellátogatni Helsinki egyik keleti városrészébe nevezetesen  Roihuvuoriba az ottani víztoronyhoz. Annak környékén idén 350 cseresznyefa virágzásában gyönyörködhet a természetet kedvelö.

 

DSCF6167a

Cseresznyefavirágzás Helsinkiben

Ez a cseresznyefa-park egy ittélö japán kereskedö – az üzletének neve Tokyoka –   Norio Tomida nevéhez füzödik, neki köszönhetjük ezt az egyedülálló élményt.

NorioTomida2

Norio Tomida

Norio elöször az 1970-es években diákként járt Finnországban, majd ezután  6 évet töltött Svédországban. A sors azonban egy finn kislányt vitt az útjába- jelenleg a felesége – és vele költözött Finnországba. Itt az élete símán folyt és Norio elhatározta, hogy az ittélö japánokkal együtt hálából megajándékozza Helsinkit 50 cseresznyefával. A cseresznyefapark végleges helye Roihuvuoriban lett, ahová elöször 150 fát ültettek Tomida kezdeményezésére az ajándékozó privátszemélyek, Finnországban müködö japán cégek és egyesületek közremüködésével.

Én ma , 2018 május 15.-én jártam ott, édesapám születésnapja ez a nap. Meleg van, + 28 C, ragyogóan süt a nap. Rengetegen voltak ott a virágzó fák alatt ülve csodálva a gyönyörü fákat.

Önöknek vettem lencsevégre ezeket a képeket.

 

Kedves Olvasók !

Talán ezek a képek is bizonyítják, hogy erre északon is gyönyörü élményekben lehet része az ide látogatónak.

 

Judit Mäkinen

 

Forrás: http://vihreatsylit.fi/kirsikkapuisto/

4 thoughts on “Cseresznyefavirágzás Finnországban

  1. Igen, szeretetreméltók a cseresznyefák és gyönyörűek virágzásban. Nem csodálokozom a japán úr szeretetén sem, hiszen hazájára emlékeztetik amikor virágzanak. Nekem is van egy szeretett belgesdorfi csersznyefám. Tíz éve ültettem, bőséges, hatalmas szemű, ropogós sötétvörös termésével fizetett gondos ápolásáért. Aztán úgy hozta a sors, hogy tulajdonost cserélt az ingatlan és más gyönyörködhet a virágzásában, szedheti termését. Én meg ültettem egy másikat új lakóhelyemen. Vajjon megérem-e, hogy termőre forduljon.

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.