Magyar gyerekek szavalódélutánja Helsinkiben

 

Kedves Olvasók !

A magyar költészet napja alkalmából családi szavalódélután volt 2018 április 14.-én Helsinkiben a  Magyar Kulturális és Tudományos Központban. Ezt a nagysikerü délutánt a Finnországi Magyarok Egyesülete szervezte. Finnországi gyerekek léptek fel magyar versekkel és a szülök egy része is szavalt. Egy –egy családból többen is szerepeltek, a Dósa család együtt énekelve adta elö Weöres Sándor Csiribiri címü költeményét. Hódi Isabella nemcsak szavalt, hanem fuvolázott is, a Kiskece lányom- at adta elö.-

Mellékelten egy képkavalkád a mai kedves és sikeres szavalódélutánról.

 

 

A szervezésért köszönet többeket is illet, A Finnországi Magyarok Egyesületének részéröl Bakos Zsuzsi és Vilisics Ferenc érdemelnek külön köszönetet.

. A szavalók oklevelet és könyvjutalmat kaptak, voltak verses játékok és a szavalás után büffé is várta a résztvevöket.

A délután sikeréhez a kultúrközpont munkatársai , az igazgató Dr. Richly Gábor és vele Pojják Klári és Somhegyi Kata a Finnországi Magyarok Egyesületének ösztöndíjasa  is nagyban hozzájárult.

Köszönöm minden résztvevönek és szervezönek  ezt a kedves délutánt.

 

Judit Mäkinen

 

3 thoughts on “Magyar gyerekek szavalódélutánja Helsinkiben

 1. Nagyon derék dolog, hogy őrzik és ápolják a magyar nyelvet. Üdvözlettel. L.

  2018. április 14. 17:23 Finnországi Levelek / lLetters from Finland. írta, :

  > finnorszagilevelek posted: ” Kedves Olvasók ! A magyar költészet napja > alkalmából családi szavalódélután volt 2018 április 14.-én Helsinkiben a > Magyar Kulturális és Tudományos Központban. Ezt a nagysikerü délutánt a > Finnországi Magyarok Egyesülete szervezte. Finnországi gye” >

  Kedvelik 1 személy

 2. A versek addig élnek, amíg olvassák, tanulják és elmondják őket. Márton bátyánk (öt éven át az osztályfőnökünk és magyartanárunk) minden óra után felírta a táblára a házifeledatot. ‘1, vers: És következett a memoriter. Érettségire ötszáz verset tudtunk fejből. Most, hogy sokat vagyok egyedül, most tudom csak mekkora kinccsel rendelkezek. Szebbnél szebb gondolatok, a legszebb formába öltöztetve. Mert hát a magyar költészetnek párja nincs. Ezért külön öröm számomra, hogy Helsinkiben magyarok, gyerekek és felnőttek, verseket mondanak – magyarul. Nagyszerű!

  Kedvelés

  • Kedves Géza !
   Sokszor köszönöm a észrevételt.
   Azon a bizonyos szavalódélutánon nem csak a gyerekek szavaltak. A program neve “Családi szavalódélután ” volt . Voltak ott olyan apukák is, akik szavaltak. Ez a családi program nem elöször kerult megrendezésre és elmondhatom, hogy sikeres volt.

   Kedvelik 1 személy

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.