Márciusi tél

Kedves Olvasók !

Míg Önöknél már érzödik a tavasz illata, nálunk márciusban még  teljes tél van. Az alábbi web-kamerával készült képek Helsinki déli kikötöjét mutatják.

image_00001

Helsinki déli kikötöje este

image_00001 (1)

Helsinki déli kikötöje reggel

Az esti kép március 3.-án 21.31-kor készült, a nappali kép pedig március 4.-én de. 10.37-kor. A hömérséklet ugyanaz, este és most délelött is minusz 9 C fok van. A nappali képen jól látható a jégtáblákkal fedett tenger, a táblákat a jégtörök munkája okozza, azok nélkül ebben az évszakban lehetetlen a hajóforgalom.

A jég vastagságát ezen a térképen lehet látni . A térkép a  február 28.-i helyzetet mutatja a Balti tenger különbözö részein a finn partokhoz közel.

jaatilanne3

A jég vastagsága a Balti tengeren. A szürke szín  = jég

A befagyott tengeren sokan sielnek, a finn viszonylatban nem túl hideg napos idö  csalogatja a sétálókat is a jégre. A befagyott tavakon is élénk az élet , ezen a képen a Kallavesi nevü  tó jegén készült korcsolyapálya látható, amin nemcsak a felnöttek, hanem a gyerekek is vígan korcsolyáznak.

 

 

 

Kedves Olvasók !

A Közép-Európában élök az általános felmelegedésnek köszönhetöen  már elszoktak  a hideg telektöl, ezért az idei tél rengeteg gondot és szerencsétlenséget jelent. Nálunk a legtöbben örülnek a több éves szünet utáni un. rendes finn télnek.

 

Judit Mäkinen

Forrás :

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.