Suomi 100 – Megérkezett a tél !

Kedves Olvasók !

Mára – 2017 okt. 26 – virradóra Dél-Finnországba is beosont a tél. Ezen a két képen Helsinki déli kikötöjének web-kamerás képe és az én konyha-ablakomból látható táj van  de. ½12.-kor

 

A hömérséklet 0 C fok,  lassan de biztosan esik a havasesö. Az utak síkosak, az autók már téli kerekekkel járnak. Az órákat ezen a hét- végén állítjuk az un . téli idöre. Ezzel kapcsolatban egy könnyü szabály : Az órát mindíg a nyár felé allítsuk. Ha elöttünk van, elöre és ha mögöttünk van akkor hátra.

lataus

Téli és nyári idö

Finnország Magyarországhoz képest 1 órával ” elöbbre” van, azaz most, de 12. kor finn idö szerint Magyarországon 11-et mutat az óra De vajon ki gondolná, hogy nálunk ugyananyit mutat az óra van mint Dél-Afrikában ? Ez nem vicc, hanem tény !

Hogy ez a hó már véglegesen is a telet jelenti az ország déli részén, azt nem tudjuk bizotsan. Északon már elkezdödött a kb. fél évig tartó tél.

Mindnyájuknak kellemes, közelgö hétvégét kívánva

Judit Mäkinen

One thought on “Suomi 100 – Megérkezett a tél !

  1. Kedves Judit! Megvallom, még nem hiányzik a havazás,és bár az ünnep napon egész nap esett, most kellemes őszi időt élvezünk. Az óra előre-hátra állítására nagyon praktikus ötletet ajánlasz. Üdvözlettel. Lia

    Kedvelik 1 személy

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.