Suomi 100 – A legnagyobb nyári rendezvény Finnországban

 

SuomiFinland100-tunnus_sininen_RGB

Kedves Olvasók !

Nyáron sokféle rndezvény van Finnországban, de van egy ami mindenféle szempontból túlszárnyalja  az összes többit.

Ez az evangelikus egyházon belüli mozgalom, Lars Levi Lestadius követöinek évi gyülekezete. Hogy ki volt ö és kik a követöi arról tavalyi levelemben írtam részletesen  itt:

https://finnorszagilevelek.com/2016/07/19/lars-levi-laestadius-kovetoinek-nyari-talalkozoja-tornioban-suviseurat/

Idén a találkozó Poriban volt június 30 – július 3 között, a neve

19366975_304651009995289_8948665679494512640_n

ÉN VAGYOK A FELTÁMADÁS ÉS AZ ÉLET

A résztvevök száma 87 000 – meghaladta Pori összlakosságának számát, mely 76 211.

Az alábbi kép a tábort mutatja :

A nyílegyenes lakókocsisorok között 4 m a távolság, közelebbröl ez így nézett ki :

A rendezvénynek nem voltak fizetett dolgozói, a többszáz szervezö önkéntesen dolgozott ott fizetés nélkül. Semmilyen rendzavarás nem történt. Egyetlen darab szemetet nem lehetett találni  a 200 hektáron !!! elterült tábor felszámolása után. ( Megjegyzés : Ez a terület megfelel 300 db. labdarúgópálya területének. ) 

Ezt semmilyen országos, allami vagy magánrendezvény nem tudja utánuk csinálni. A feltett kérdésre a válasz így szólt : Már 100 éves gyakorlatunk van a szervezésben.

 

Judit Mäkinen

 

 

 

4 thoughts on “Suomi 100 – A legnagyobb nyári rendezvény Finnországban

 1. Kedves Judit! Örömteli, hogy keresztényeké a legnagyobb nyári rendezvény. Magam is voltam hasonlóan tökéletes “csendes héten” Svájcban. Magyar csoportot is teljes ellátással, szállással, szolgálattal láttak vendégül. Rendkívüli élmény volt. Mesélik, hogy a Jehova Tanúi által szervezett több tízezres rendezvények végén nem marad hulladék a sportlétesítményben. A nagyobb nyári fesztiváljaink vége , cunami utáni állapotra hasonlít.

  2017. július 3. 16:20 Finnországi Levelek írta, :

  > finnorszagilevelek posted: ” Kedves Olvasók ! Nyáron sokféle rndezvény > van Finnországban, de van egy ami mindenféle szempontból túlszárnyalja az > összes többit. Ez az evangelikus egyházon belüli mozgalom, Lars Levi > Lestadius követöinek évi gyülekezete. Hogy ki volt ö és k” >

  Kedvelés

  • Kedves Tünde ! A szervezök is mind önkéntesen dolgoznak, napok alatt egy finn viszonylatban középnagyságú várost építenek fel. A fö cél az ige hallgatása,, ami egész nap hallható sátrakban, és a szabad ég alatt. De mivel a résztvevök több napon át helyben vannak, van ott minden: üzletek, gyerekápolási lehetöség, orvosi rendelö is önként dolgozó orvosokkal. . Számos eligazító tábla segítségével igyekeznek rendet tartani. MIvel a gyülekezet tiltja az alkoholfogyasztást sokkal nagyobb a nyugalom mint más nyári rendezvényeken. Ha érdekli ez a mozgalom, nézzen be a cikkben idézett korábbi levelembe.
   Szivélyes üdvözlettel: Judit M.

   Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.