Mindenféle világszépe : Benzinkút

Kedves Olvasók !

Ki hitte volna, hogy egy benzinkút is lehet szép ? Nos, a mult héten kiderült, hogy lehet. Egy angol,  építészettel foglalkozó internetes oldal  – DesignCurial- képviselöi az utóbbi három évben többezer benzínkutat látogattak meg a világ minden részén. A többezer tanulmányozott létesítményböl  tizet választottak ki és rangsorolták azokat.

De ki gondolt arra, hogy  Finnországot is meglátogatják. Ez még nem csoda, hiszen  az exotikus ezer tó országa vonzza az érdeklödöket. De azt senki nem hitte volna, hogy Finnországban van a világ legszebb benzinkútja , ime :

Hogy hol ? Hát sokak szerint szinte a ”világ végén “  Pihtipudas területén levö  Niemenharju-ban, közelebbröl az ottani túristaközpontban.

Pihtipudas.sijainti.suomi.2008.svg

Hol van Pihtipudas ?

Pihtipudas  Közép-Finnország  4100 lakosú járása, a 4. országút mentén Helsinkitöl egyenesen északra, 412 km távolságban. Tavainak  – Kolima, Alvajärvi és  Muurasjärvi – környékén kb. ezer mökki / nyaraló van. Niemiharju túristaközpontjában mindennel felszerelt – pl. díjmentes WiFi , légkondicionálás, TV –  szobák fogadják a vendégeket, étterem és szauna is van. A szobák a tóra néznek.

A világszépe benzínkutat pihtiputai megrendelésre  egy Helsinkiben levö építészeti iroda , a Studio Puisto építészei tervezték , ök : Emma Johansson, Willem van Bolderen, Mikko Jakonen, Pauliina Kujala és Tiia Anttila.

Pihtipudas  és a világszép benzinkút várják a látogatókat.

Judit Mäkinen

Forrás:

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.