Növekszik az olvasótábor !

Kedves Olvasók !

Tavaly szeptemberben, azaz egy fél évvel ezelött írtam Önöknek Önökröl,  Olvasóknak Olvasókról címmel.  Most örömmel írom, hogy az azóta eltelt idö alatt lényegesen nött az olvasótábor. A zászlókat számoló statisztika az akkori képen 40 zászlót tüntetett fel, ezzel szemben a mai képen már 55 ország zászlóit látom.

lataus

Azt ugye tudjuk, hogy a világ minden részén élnek magyarok. Annak külön örülhetünk. hogy ök nem felejtették el az anyanyelvünket. Ha találkozok olyan magyarokkal akik rövid külföldi élet után beszédükben már keverik új hazájuk nyelvének szavait a magyar szavakkal vagy .keresik a magyar kifejezéseket és idegen kiejtéssel beszélik anyanyelvünket, összeszorul a szívem.

Mivel én magyarul írok, az olvasótábor növekedése nagy  öröm számomra mert ez azt is jelenti, hogy nö az érdeklödés egy északi ország iránt, talán már nem mindenki vágyik csak és kizárólg délre.  És mint tavaly is írtam külön öröm az, hogy a finn anyanyelvü olvasók száma is gyarapodott.

Ezért köszönet illeti Finnország budapesti nagykövetségét, az ö facebook oldalukon is megjelenö leveleim segítségével  sokkal könnyebben jut el a mondanivalóm  finnajkú, magyarul is tudó olvasókhoz. Mint hallottam, finn olvasó nemcsak a magyar nyelvet gyakorolja, hanem nem egy esetben az ö részére is mondanak újat a levelek.

Idén Finnország centenáriumi évének ünneplése sok új témát is hozott, sokféle az ünneplés módja és formája. De mindenki ünnepel, cégek és magánemberek, öregek és fiatalok, kicsik és nagyok, az év témájának megfelöen: Együtt.

Soraimat zárva kívánok minden kedves Olvasónak további kellemes ismerkedést Finnországgal.
Judit Mäkinen

2 thoughts on “Növekszik az olvasótábor !

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.