Sosem látott ritkaság : Négyfülü nyúl

Kedves Olvasók !

Ilyenkor télen Finnországban több vadásztársaság is vadászik nyúlra egy jó pecsenye reményében. Így volt ez Kannonkoski-ban is mult szombaton. A kora reggel útnak indult vadászok hamarosan friss nyomra bukkantak és nem telt bele sok idö, amikor  máris elejtették a elsö nyulat. De ilyen nyulat az évtizedek óta vadászók közül még senki nem látott soha . A vadászkutya sem.

A nyúlnak négy füle volt, mint a képen is jól látható. Tanakodtak a jelenség okán és felvetették azt a lehetöséget, hogy esetleg valamilyen baleset okozta, hogy a nyúlnak fiatal korában behasadtak  a fülei. Ezt elvetették, mivel mind a négy fül teljesen normálisnak látszott kettöben hallójárat is volt.

Egyetlen elfogadható magyarázat, hogy valamilyen ritka fejlödési rendellenességröl van szó. Vajon Önök között van-e valaki aki találkozott hasonlóval ?

Judit Mäkinen

One thought on “Sosem látott ritkaság : Négyfülü nyúl

  1. Kedves Judit!

    Igen, sok éveink alatt sokszor hallottunk, láthattunk hasonló furcsaságokat. Talán a kétfejű juhok voltak számomra a leg döbbenetesebbek. Üdvözlettel. Lia.

    2017. január 15. 15:54 Finnországi Levelek írta, :

    > finnorszagilevelek posted: “Kedves Olvasók ! Ilyenkor télen Finnországban > több vadásztársaság is vadászik nyúlra egy jó pecsenye reményében. Így volt > ez Kannonkoski-ban is mult szombaton. A kora reggel útnak indult vadászok > hamarosan friss nyomra bukkantak és nem telt bele sok idö,” >

    Kedvelik 1 személy

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.