Kutyák szilvesztere

Kutyák Szilvesztere

Míg az emberek vidáman ünneplik a szilvesztert, sok kutyának ez a nap az év legborzalmasabb napja. Egyszerre, terljesen váratlanul  mindenhonnét durrogás hallatszik, a feröppenö rakéták sivító hangokkal szelik a levegöt és puskapor szagát érezni. A kutya hallása és szaglása nagyban felülmúlja az ember képességeit és ezért sokkal jobban szenvednek ezektöl a váratlan zajoktól és szagoktól.

Finnországban sokkal kevesebb kutya tölti a téli éjszakákat az udvaron, mint a melegebb éghajlatú országokban. Ettöl eltekintve mindíg vannak halálosan rémült elszökött kutyák. Egy részük soha nem talál haza. A városi kutyák esti sétáltatása a zajra érzékeny állatokkal  sok családban megoldhatatlannak tünik.

Idén több szállodának is remek ötlete támadt: ” Jöjjön hozzánk szilveszterezni a kutyájával ”- nálunk nincs rakétázás. Ez  Helsinkiben a repülötérhez közeli szállodákra érvényes, mivel Helsinki repülöterének környékén tilos a rakétázás.

Az ötlet Svédországból jött hozzánk, Stockholmban az Arlanda repülötérhez közeli  Clarion szálloda vezette be azt, hogy szilveszterkor a szállodát reklámozzák a félös kutyák tulajdonosainak. A finn szállodák nagy részében vannak olyan szobák, ahol kutyával is lehet tartózkodni. Így van ez a Clarion Airport szállodában is Helsinki repoülöterének közvetlen környezetében. . A szálloda esetleg 10-20 kutyavendégre  számított. De óriási volt a meglepetés, amikor egyszerre 230 !  kutya érkezett Szilveszterkor.

Természetesen vannak akik szerint ez már túlzás. De azok a családok, ahol a kutya nem haszonállat, hanem családtag még erre is képesek.

Az ötletnek sikere volt, így a különben csendes szállodai szilveszteri nap  az egyik legforgalmasabb napnak bizonyult.  A szálloda vezetöje szerint ez az éjszaka a viszonylag új szálloda  hangszigetelési próbájának is megfelelt, a szobák hangszigetelése jónak bizonyult.

 

Judit Mäkinen

Forrás :

http://www.aamulehti.fi/kotimaa/raketeista-karsiville-koirille-raataloitiin-hotellipaketti-230-koiraa-oli-aikamoinen-yllatys-24178363

 

 

4 thoughts on “Kutyák szilvesztere

  1. Jó napot kívánok!

    Hogy mennyire kultúrált egy ember, az abból is látszik, hogyan bánik az állataival. Eddig is tudtam a finnek híres toleranciájáról, és hogy Finnország mennyire szerethető hely. Gratulálok! Nagyszerű ez az ötlet!

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.