Esik a hó, hó-zik, zik, zik ….

Kedves Olvasók !

Idén nagyon korán kezdödött a tél  Dél-Finnországban. Helsinki környékén és az egész déli partvonalon második napja esik a hó- egyfolytában. A hóeltakarítás jól müködik. A helyi vonatjáratok legnagyobb része zavartalanul közlekedik. Minusz 5 C fok van és északkeletröl fúj a szél.

lahijuna_etu08112016eh_503_uu

Az autósoknak nem könnyü a helyzete, a sürü hóesésben nem látni nagyon messzire. Gyakorlatilag minden személyauto  téli kerekekkel jár, ezek lehetnek vagy szögesek, vagy erösen profilozottak.

Mivel nagyon sokan vannak akik télen is ! biciklivel járnak, azokra is kaphatók szöges kerekek- megtartják a kerékpárosokat a csúszós utakon.

 

A friss havat föleg a gyerekek élvezik. November úgy általában mindíg a kellemetlenebb hónapok közé tartozik mivel a napok rohamosan rövidülnek . Ezeket a  napokat a friss, fehér hótakaró világosabbá teszi, ezért sok felnött is örül a hónak. Az  állatok között azonban vannak olyanok, amik nem örülnek a télnek. Azt hiszem, hogy  az én kertemben gubbasztó fácán sincs elragadtatva a hótól.
a-kertben-2016-nov-3

Mindnyájukat üdvözölve

Judit Mäkinen

 

 

 

8 thoughts on “Esik a hó, hó-zik, zik, zik ….

  1. Kedves Judit! Én is egy vacogó fácán leszek mínuszban. Nagyon tetszik a szöges kerékpárabroncs. Üdv. Lia.

    2016. november 8. 9:03 Finnországi Levelek írta, :

    > finnorszagilevelek posted: “Kedves Olvasók ! Idén nagyon korán kezdödött a > tél Dél-Finnországban. Helsinki környékén és az egész déli partvonalon > második napja esik a hó- egyfolytában. A hóeltakarítás jól müködik. A helyi > vonatjáratok legnagyobb része zavartalanul közlekedik. Minu” >

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.