Helsinki egy esös, októberi reggelen

Kedves Olvasók  !

Két képpel szeretném ma bemutatni Önöknek, hogy milyen egy késö öszi reggel Helsinkiben. Ezek a  web-kamerás képek október 28.-án reggel készültek,  a finn föváros déli kikötöjét és a piacteret mutatják.

A képeken a  reggel 10 órai hangulatot látszik  – magyar idö szerint 9 óra van- esik az esö .De míg a Lappföldet már hótakaró borítja, ma reggel Helsinkiben + 6 C fok volt. Hónak se híre, se hamva.

Már várjuk az óra átállítását a téli idöre,ami ezen a hétvégén lesz majd.  Ha esetleg valaki nem lenne biztos abban, hogy az órát merrefelé állítjuk , akkor van ennek egy nagyon egyszerü megoldása. Az órát mindíg a nyár felé állítjuk. Tavasszal- amikor elöttünk van a nyár – elöre és összel, amikor a nyár már mögöttünk van- hátra.

talviaika

Ennek ellenére Finnország és Magyarország között egy órás a különbség, Finnország a keleteurópai zónában van. De vajon gondoltak-e Önök arra, hogy nálunk ugyanannyit mutat az óra mint Dél-Afrikában ?

Kellemes, közelgö hétvégét kívánva,

 

Judit Mäkinen

 

 

2 thoughts on “Helsinki egy esös, októberi reggelen

  1. Kedves Judit!

    Óraátállításnál ez a nyárhoz való viszonyítás szenzációs ötlet. L.

    2016. október 28. 9:36 Finnországi Levelek írta, :

    > finnorszagilevelek posted: “Kedves Olvasók ! Két képpel szeretném ma > bemutatni Önöknek, hogy milyen egy késö öszi reggel Helsinkiben. Ezek a > web-kamerás képek október 28.-án reggel készültek, a finn föváros déli > kikötöjét és a piacteret mutatják. A képeken a reggel 10 órai h” >

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.