Új színészt keres a finn Operaház !

Kedves Olvasók !

Ujsághír szerint a finn nemzeti Opera új alkalmazottat keres.

83494194-jjj1ss2b-opera

Operaház,Helsinki

A pályázati kiírás szerint  az új operaházi tagnak nem kell tudni énekelni.Ezzel szemben erös idegekre van szükség, nem szabad meghökkeni egy nagy zenekar hangjaitól, trombitás felvonulásoktól, énekesektöl söt mi több még a közeli építkezésen történö robbantásoktól sem.

Vajon ki is lesz majd az új alkalmazott ?

Egy német juhászkutya /farkaskutya !

13-3-5435299

A kutya elsö alkalommal januárban lép majd színpadra egy Sosztakovics mü bemutatásakor. Öszesen 8 alkalommal fog szerepelni és egy fellépésért 100 euro lesz a honoráriuma.A kutya tulajdonosa a kulisszák mögött lesz minden fellépéskor.(Megjegyzés: Hogy az alaposságról híres finn adóhivatal hogy fogja behajtani rajta az adót az a jövö titka.)

Az Operának van gyakorlata állatokal, jelenleg két pudli szerepel a Szevillai borbély c. operában  és régebben a Don Carlos színpadán egy ló is szerepelt.

Judit Mäkinen

4 thoughts on “Új színészt keres a finn Operaház !

 1. Szegény kutyus ! Neki jóval jobb a hallása az embernél, így komoly feladatot jelenthet a fegyelmezett viselkedés. Biztos vagyok benne, hogy szeretettel, jutalmazással, profi “színész eb” válik belőle.Ezúton köszönöm a humort sem nélkülöző írásokat a sok.sok érdekességet, a szép képeket. Nagyon jó egészséget kívánok és várom a következő beszámolót. Tisztelettel: Zilahiné

  Kedvelés

  • Kedves Etelka ! Örömmel olvastam sorait. Finnországban sok olyan kutya van, akik részt vesznek különbözö mentéseken. pl. háborús területekre is ad Finnország segítséget , romok közé, bombák közé stb. Így minden valószínüség szerint találnak egy ilyen jelenleg már “nyugdíjas” mentökutyát, aminek nem lesz megterhelés a szinpad és a zaj. Ami a humorra vonatkozik, a humor az élet füszere ugye ?
   Ezért most ide teszek egy kis finn humort: Egy vidéki városban a túrista megszólít két helybelit és megkérdezi öket így: Ha most felmegyek ezen a dombon és balra fordulok, megyek vagy száz métert és az elágazódásnál az üzlet mellett elmegyek vagy ötven méterre ugye ott van a templom ?
   Mire az egyik helybeli bácsi ezt válaszolja: Jóóó, az akkor is ott van, ha nem mész oda !
   Vidám napot kívánva üdvözlettel : Judit M.

   Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.