Veszprémi festömüvész, Kulcsár Ágnes kiállítása Helsinkiben

 

Kedves Olvasók !

Április 21.-én nyílt meg Helsinkiben, az  Unkarin kulttuuri- ja tiedekeskus / Magyar Kulturális és Tudományos Központ – ban Kulcsár Ágnes veszprémi festömüvész képkiállítása.

Kulcsár Agnes näyttely

A kiállítás május 19.-ig tart nyitva , a kiállítást Richly Gábor a központ vezetöje és Heli Halla-Aho nyitották meg. A kiállítás egyik szervezöje a veszprémi Magyar-Finn társaság .

Vajon tudják-e Önök, hogy Veszprém- a finnországi Rovaniemi testvérvárosa –  2016-ban egyike a Finnugor Kultúrális Föváros programjainak ?

Mi is ez a program?

A Finnugor rokonnyelvü népek ifjúsági egyesülete (Молодежная Ассоциация Финно-Угорских Народов , azaz Molodezsnaja Assziciácia Finno-Ugorszkih Narodov ) röviden : MAFUN 1990-ben  jött létre, azzal a  céllal, hogy összefogja a különbözö finnugor  népek fiatalságát és azok szerverzeteit képviselve  azokat nemzetközi fórumokon – többek között az ENSZ-ben –  ezzel is erösítve a közös finnugor identitástudatot. . A szervezet évente választ a kérdéses népeket képviselö városokat un. Kultúrális föváros címmel. Ezek a városok Magyarországon idén Veszprém és Iszkaszentgyörgy.

Kulcsár Ágnes festömüvész finnországi kiállítása összefügg ezzel a témával. A kiállított 23 kép témája a természetet,   a kiállítás neve: Unelmien maa, magyarul  az Álmok földje . Már a megnyitón is nagy sikere volt a képeknek, több kép kerül majd  a kiállítás bezárása után finn otthonok falaira.

2016-04-21-111 adj

 

 

Ezúton gratulálok szeretettel  a müvésznönek, további sikereket kívánva .

 

Judit Mäkinen

 

Források:

2 thoughts on “Veszprémi festömüvész, Kulcsár Ágnes kiállítása Helsinkiben

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.