Február 14 – Minden szív napja

Kedves Olvasók !

Finnországban február 14.-én ünnepeljük  a barátok napját, finnül ystävänpäivä a neve (kiejtés:üstevenpeive)  Ennek a  napnak a  svéd neve – Alla hjärtans dag/ Minden szív napja.

Yst.pv.16

Ma én is a távolban levö barátaimra gondolva szeretettel üdvözlöm Önöket ezzel a helsinki télikertben fényképezett orchidea képemmel,. A neve: Lumikuningatar azaz Hókirálynö, ilyentájt virágzik .

Judit Mäkinen

 

10 thoughts on “Február 14 – Minden szív napja

  1. Nálunk ma Valentines Day, a szeretet, szerelem napja van! Nem emlékszem hogy otthon ez a nap jelentős lett volna. Képzeld Melbourneben is van White Night, jövő szombaton lesz amikor az egész város ki lesz világitva külömböző fény játékokkal. Az orchideáid gyönyörüek, itt most alszanak az orchideák, de ősszel nálunk is virágoznak majd.

    Kedvelés

    • Ezek a képen látható orchideák a helsinki télikert virágai ! Valentine finn változata a barátok/barátság napja itt is csak az utolsó évtizedekben tünt fel, azt hiszem ennek sajnos föleg üzleti okai vannak. Mert ugye a barátainkra nem csak egyszer kellene emlékezni évente. Az igazi barátok olyanok mint a csillagok, akkor is léteznek, ha nem látjuk öket :).

      Kedvelik 1 személy

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.