Áldozat Finnország függetlenségért

Kedves Olvasók !

Ezen a héten Finnország elnöke Sauli Niinistö Kainuuba látogatott. Ott, közelebbröl Suomussalmiban van a mellékelt képen ábrázolt emlékmü. A téli háborúban Finnország a Szovjetunió óriási túlereje ellen harcolt a függetlenségért, az egyik legnagyobb csatát itt vívták .

12036858_932112680159500_1674651264543465933_n

A Raatteentie  csata néven ismert küzdelem  minden egyes elesett katonájára  egy kö emlékezteti az utókort. Az ö áldozatuknak köszönhetö, hogy a Szovjetunió soha nem tudta megszállni Finnországot.

A kép forrása: Sauli Niinistö elnök saját, hivatalos facebook oldala. A képen a jobboldali, fedetlen fejü férfi Finnország elnöke.

Judit Mäkinen

5 thoughts on “Áldozat Finnország függetlenségért

 1. Ez a kép személyes érintettség nélkül is nagyon szíven talált. Az emlékhely szabadon látogatható? Köszönöm ezt a bejegyzést,még nincs fb-regisztrációm, de már fontolgatom, a kíváncsiság talán győzni fog a félénkségem felett.

  Kedvelés

  • Kedves Liljana! Az emlékhely szabadon látogatható, hiszen annak az országútnak: Raatteentie mentén van, ahol a harcok folytak. A fb.-ról annyit, hogy sok haszna van, de mindenki maga felelös azért, hogy mit ír oda és kiknek szánja a mondanivalóját. Mert ugye a szó elrepül, de az írás megmarad .

   Kedvelés

 2. Kedves Judit ! Köszönöm az információt ! Utána olvastam a gigászi csata előzményének és következményének. Tisztelet mindazoknak akik hazájukért haltak meg. November 1 itthon az emlékezés napja. Őszintén remélem, hogy ez a nap csak kevés “emlékezni valót” tartogat. Régi közhely, hogy az élőknek mindig nehezebb, de igaz. Kívánok kellemes emlékeket, vidám napokat, jó egészséget ! Zilahiné, Eta

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.